Notice: Undefined variable: shipfacts in /home/scgweb/public_html/stockholmcharterguide.com/inc/transport_detail.php on line 28
Snut | Transport & mingelkryssning

Mingel & transport med Snut

Stockholms legendariska polisbåt A1 byggdes i Fårösund i mitten av 80 talet på samma skrov som Marinens 300 båtar solid som en stridsvagn, utrustades med tre motorer för att vara snabbare än sjöbusarna, karriären avslutades hos sjöpolisen i Västervik för 10 år sedan.

KSSS hamnkapten kände till att Västervikspolisen hoppades på en stridsbåt 90 och det här var den idealiska båten för regattorna i Saltsjöbaden och Sandhamn så vi slog till och KSSS fick låna båten under flera år under regattorna.

Eftersom KSSS hade en sponsor som hette Skip hade man som tradition att döpa motorbåtarna till namn som började på S

Vad kunde vara bättre namn än SNUT på en polisbåt ?

Efter namnkontroll med förra ägarna som skrattade gott och tyckte det var ett utmärkt namn döptes Polisbåten A1 till SNUT.

Alla var glada och nöjda utom en pensionerad advokat i skärgården som tyckte det var bäst att skriva arga brev till KSSS VD och för säkerhets skull även till ordförande och påpeka att det var ett synnerligen opassande namn.

Bort med de stora fina Snutemblemen men namnet behöll vi !

Efter några års trogen tjänst var det dags för nya fina motorer, det blev 2 st Volvo Penta D4, samt make up i lastbilsverkstaden där hela skrovet sandblästrades och fick ny fin mörkblå epoxilack.

Lite nya fina navigationsinstrument piffade till det hela.

Förra säsongen, var det dags igen, in med nästa uppsättning motorer, ny fin teakinredning, i vår väntar nya dynor och mattor.

Snut är fortfarande en riktig Snutbåt med allt vad det innebär av extremt goda sjöegenskaper, modern, bekväm och tyst i farter mellan 30-35 knop oavsett väder, fullt utrustad för en säker och bekväm sjötur med alla upptänkliga navigationsinstrument, tredubbla värmesystem, fjädrade stolar, kyl och wc, 2 bekväma kojer och vanligtvis med en god och glad skeppare!

10x3 meter 7.5 ton 600hk brakar fram i 35 knop obekymrad av väder och vind med upp till 8 personer med eller utan blåljus, ibland som resurs hos Sjöassistans, naturligtvis utrustade med flytvästar, livflottar, brandsläckare och allt som hör till.

Hårdtestade av allt från seglare, räddade skeppsbrutna, hembogserade snedseglare och nöjda hårdrockare.

(Och nej Västervikspolisen fick nog aldrig sin stridsbåt)

Varmt välkommen med er förfrågan. Ring oss på 08-410 306 06 eller skicka din bokningförfrågan online.

Skärgårdsresor

CHARTERBÅT Snut
Transport Snut är lämplig för mellan 1 och 6 passagerare
Fart

25-35 knop

Användningsområde

Snut är en den perfekta skärgårdsbåten som fungerar året om.

Snabba resor genom Stockholms vackra skärgård när ni exempelvis skall besöka en privat fest på en skärgårdsö eller någon av restaurangerna.

Rutter

Snut är en snabb och bekväm båt. Exempel på rutter och restider:

  • Strandvägen-Sandhamn: 1:45
  • Strandvägen-Vaxholm: 0:40
  • Strandvägen-Finnhamn: 1:35
Servering

Det finns ingen servering ombord men kaptenen hjälper gärna med att se till att det ni önskar finns ombord

Snuts bildgalleri